De kaart Sentiers d'Art

Inhoud

Een complete, kleurrijke, aantrekkelijke en tweetalige (Frans/Nederlands) kaart waarmee u een circuit van 150 kilometer paden en wegen te voet of met de mountainbike kunt ontdekken en meer dan 50 kunstwerken in de natuur, waaronder 6 artistieke en poëtische schuilhutten en 7 bivakplaatsen.

De "Sentiers d'Art"-route loopt door de gemeenten Assesse Ciney, Gesves, Hamois, Havelange, Ohey en Somme-Leuze.

De kaart zal een waardevol instrument zijn om de werken te bewonderen die tussen 2017 en 2022 door Belgische en internationale kunstenaars zullen worden geïnstalleerd.

Het toont de route van de 150 km en 19 lussen van 7 km tot 27 km. De kaart vermeldt de afstanden tussen de werken, bevat een foto van de 50 werken en plaatsen om zo dicht mogelijk te parkeren. Er worden 7 uitgangspunten voorgesteld in de 7 doorkruiste gemeenten. 7 artistieke en poëtische schuilhutten bieden wandelaars de mogelijkheid om te schuilen en uit te rusten tijdens hun tocht op de route....
Geen reservering mogelijk. Wie het eerst komt, het eerst maalt!

Het is belangrijk dat u zich aan de regels van het bosbouwwetboek houdt (geen wild kamperen of vuren). Nieuw, er zijn bivakplaatsen naast elke schuilplaats om tot 4 tenten te herbergen en een vuur te maken.

De 150 km zijn gemarkeerd met een rode rechthoek met het opschrift "Sentiers d'Art". De kleine lussen daarentegen zijn niet gemarkeerd, u moet de kaart raadplegen. De "Exit Loop" markeringen zijn aangebracht om de wandelaar aan te geven waar hij/zij de "Trail" moet verlaten en verder moet gaan op de kaart.

De "Sentiers d'Art" zijn het hele jaar door gratis toegankelijk, 24 uur per dag, 7 dagen per week en voor alle niet-gemotoriseerde gebruikers. Het is echter mogelijk dat sommige toegangen gesloten zijn, met name in de bossen in bepaalde perioden van het jaar (jacht, natuurbehoud, enz.). Informeer alstublieft voor u vertrekt.

 

Wilt u de kaart kopen?

We zien u bij het Maison du Tourisme Condroz-Famenne «Vallées des Saveurs»

Place Monseu 23

5590 Ciney 

T. : +32 (0)86/40.19.22
info@destinationcondroz.be

 

Onze kantoren zijn geopend :

Van 01/05 tot 31/10 van maandag tot zondag van 10 tot 16 uur.
Van 01/11 tot 30/04 van maandag tot zondag van 10 tot 14 uur.

Wilt u de kaart thuis krijgen? Bestel hem hier

De kaart komt 3-4 dagen na de betaling in uw mailbox aan met de gids "De valleien van smaken en geuren""

Goede Wandeling !